Glæd dig til at opleve Gartnerbyens grønne rum

Fra byggemodning af 133.000 kvadratmeter jord til en spirende, grøn bydel.
I takt med at spændende boligformer opføres, og nye beboere flytter ind, færdiggøres Gartnerbyens arealer med fortov, veje, stier, gadelys, beplantning, grønne parker og rekreative områder. I 2020 rundede Gartnerbyen en række grønne milepæle, som du kan glæde dig til for alvor at tage i brug, når foråret melder sin ankomst med varmere temperaturer og lysere dage.

Lommeparken

Lommeparken har en helt unik naturlegeplads, hvor der er rig mulighed for leg og aktivitet. Legeredskabet er fremstillet af 20 store egestammer og forestiller en guldsmed med fire vinger. Hver vinge har sin egen funktion med en klatrevæg, klatrenet, klatretov og en hule, og på den syv meter lange hale af stålrør kan der gås armgang.
Du kan læse mere om det store legeredskab her: https://gartnerbyen.dk/gbnyheder/997-kaempe-legeredskab-i-trae

Foto: Guldsmeden i Lommeparken

 

Stor park til ophold og bevægelse

Gartnerbyens store park taler for alvor til sanserne og lægger op til at smage, dufte, syne og nyde! Her er der plantet ekstra store træer, der hurtigt vil opnå en stor volumen, æble-, pære- og kirsebærtræer samt bærbuske med stikkelsbær, solbær og ribs, der frit kan plukkes fra. Dertil har parken en hyggelig pergola med klatreplanter, hvor man kan slappe af ved borde- og bænkesæt - og har man lyst til at være mere aktiv, kan man give sig i kast med parkour- og motionsredskaberne.

Foto: Parkens parkour- og motionsredskaber

Når byggeriet på byggefelterne omkring parken er færdiggjort, udvides den nu 3.000 m2 store park til hele 5.000 m2, så der bliver rig mulighed for at boltre sig i grønne omgivelser.

  

Foto: Parkens pergola

 

Prydplæne med over 15.000 forårsbebudere

I Gartnerbyens store park er der også anlagt en prydplæne, hvor der er valgt en højere græstype. Her er der lagt over 15.000 løg i jorden! Vintergækker, skilla, påskeliljer og krokusser er klar til at pible op af jorden, når foråret kommer lige om lidt.

 

Grønt bælte

Tværs gennem Gartnerbyen, fra torvet over til Langsøstien, er der etableret et grønt bælte til gå- og cykleture. Det snoede stisystem lægger op til at sænke farten og nyde de naturskønne omgivelser.

Foto: Stien igennem parken til Langesøstien

 

Endnu en legeplads

Også Gartnerbyens seniorbofællesskab har fået en anlagt et hyggeligt gårdmiljø med legeplads til f.eks. børnebørnene.

Foto: Legeplads ved seniorbofællesskabet 

 

Gartnerbyen byder med andre ord på et væld af grønne rum til både afslapning og aktiv udfoldelse for store og små – og lige om lidt springer det hele ud grønnere end nogen sinde før.

 

 

 Følg med i udviklingen af Gartnerbyen på