Det sidste, store projekt til et af Gartnerbyens grønne områder, Lommeparken, er i disse uger ved at tage form. 20 egestammer skal nemlig blive til et stort og sjovt legeredskab, der skal forestille en guldsmed - til glæde for bydelens barnlige sjæle.

 

Gartnerbyen d. 15.06.2020

11 meter i længden, 7 meter i bredden og 2,5 meter i højden. Så stort bliver Gartnerbyens nye legeredskab, der skal stå færdig under de store træer i Lommeparken i slutningen af juni. Det er 20 egestammer, der skal saves, skæres og slibes til for at blive til det nye legeredskab, som børn i alle aldre kan klatre på.  

Legeredskabet bliver en stor guldsmed med fire vinger, hvor hver vinge får sin egen funktion som klatrevæg, klatrenet, klatretov og en hule, ligesom den syv meter lange hale bliver med stålrør, hvor der kan gås armgang. 

Helt unikt legeredskab

Det er de to trækunstnere Peter Hausgaard Gregersen fra ”arTart” og Mikkel Duusgaard fra ”En, to, træ”, der skal omdanne egestammerne til en guldsmed. 

”Det er klart det største legeredskab i træ, jeg har været med til at bygge. Og det bliver noget, man ikke har set før. Det er enormt spændende at tage noget så småt som et insekt og så gøre det til en kæmpestor skulptur,” lyder det fra Peter Hausgaard Gregersen.

Egestammerne kommer fra Bygholm Landbrugsskole ved Horsens og skulle oprindeligt være blevet til flis. Efter fældningen blev stammerne kørt til Østbirk Savværk, hvor bark og splintved blev skåret væk, så det kun er kernetræet, der er tilbage – klar til at blive Gartnerbyens nye legeredskab.

I starten af juni blev fundament til legeredskabet støbt i Lommeparken, og efter en uges tørretid begynder selve monteringen og samlingen af legeredskabet i Gartnerbyen. Nogle af elementerne til legeredskabet er klargjort på forhånd, men en del af legeredskabet skal gøres færdig og skæres på pladsen.

Så hvis du har lyst til at opleve på nært hold, hvordan de store egestammer forvandles til Gartnerbyens nye legeplads, kan du i de kommende uger kigge forbi og se de to træmagere arbejde på guldsmeden. 

 

 Følg med i udviklingen af Gartnerbyen på