NYT FRA GARTNERBYEN

El-byggeleder fik en lysende idé til Gartnerbyens seniorbofællesskab

I Gartnerbyen tager PFA’s og Odense Boligselskabs seniorbofællesskab form, og midt november  overdrages nøglerne til de første 70 ud af 126 seniorvenlige boliger til PFA. I den anledning fortæller byggeleder for el, vvs og installationer i seniorbofællesskabet, Lasse Lindtorp, om byggeriet, hvor han blandt andet fik en idé, der snart ser dagens lys.

En lysende idé

I seniorfællesskabet får PFA’s lejere adgang til en lækker tagterrasse med en skøn udsigt ud over Odense by og den grønne sedum beplantning på toppen af taget. På døgnets mørke timer vil LED-belysning langs værnet lyse tagterrassen op. En løsning, der ikke lå i plantegningerne, men en god idé som Lasse Lindtorp selv kom på under byggeriet.

- Idéen opstod, fordi byggepladsen i Gartnerbyen har LED-bånd ved trappeopgangen, og det ser godt ud. Så jeg tænkte, hvorfor kan vi ikke gøre det andre steder? Jeg foreslog at erstatte vægbelysningen med LED-løsningen i værnet langs tagterrassen til vores projektchef, og han var med på idéen. Det er ikke så tit, at man som byggeleder får indflydelse på den måde, så det er super fedt. LED-belysningen er endnu ikke monteret, så jeg er meget spændt på at se det færdige resultat, som snart bliver monteret, siger Lasse Lindtorp.

Foto Jonas Fotografi: Lasse Lindtorp på tagterrassen i seniorbofællesskabet

En del af Odenses historie

Ansvaret som byggeleder for seniorbofællesskabet i Gartnerbyen er en helt særlig opgave for Lasse Lindtorp. For udover at byggeri er hans store passion og helt rigtige hylde, så er han stolt over at kunne sige, at han er med til at skrive odenseansk historie.

- Det er sjovt at være en del af et af Odenses største udviklingsprojekter, og det er fedt at kunne sige, at man har været med. Når jeg en gang bliver en gammel mand, så kan jeg tage mine børnebørn med ud i Gartnerbyen og fortælle, at det har morfar/farfar været med til at bygge. Det er fedt, slutter Lasse Lindtorp.

Foto Jonas Fotografi: Lasse Lindtorp på tagterrassen i seniorbofællesskabet

Næste skridt i seniorbofællesskabet

En landskabsarkitekt har tegnet et skønt gårdrum med have- og snedkerværksted, små snoede gangstier, træer, planter og bede. Gartneren er netop gået i gang med den første beplantning, og det grønne giver virkelig liv til byggeriet, fastslår Lasse Lindtorp. Midt december står PFA’s resterende 16 seniorboliger samt bofællesskabets store fælleslokale klar. I februar 2021 forventes hele byggeriet færdigt med Odense Boligselskabs 40 lejligheder klar til indflytning.

Det sker i Gartnerbyen i den kommende tid

Efteråret er ankommet, og vinteren er på vej, derfor har vi i Gartnerbyen netop fået de sidste aftaler på plads med Birkely, så de er klar til at håndtere snerydning og glatførebekæmpelse i bydelen, når den tid kommer.

I Kvarterparken er gartnere i gang med at anlægsarbejdet. Parken tilplantes og gøres færdig med stier og opholdszoner men vi holder en kant på ca. 5-6 meter fri hele vejen rundt om parken. Det gør vi for ikke at ødelægge en evt. beplantning når tung trafik skal ind til de omkringliggende byggefelter. Når byggefelterne er færdigopførte, tilplantes den sidste kant af parken hele vejen rundt.

 

Illustration: Kvarterparken

I byggefeltet 2.1 i Havekvarteret står 11 nye townhouses klar til salg fra først i december 2020. Townhousene er i 2 plan og med parkering på egen grund.

Illustration: 11 Townhouses i Havekvarteret

I Parkkvarteret i byggefelt 1.8, som består af 3 bygninger, er der fuld gang i opførelsen af hhv. lejeboliger og ejerlejligheder. Vindinggruppen, som er bygherre på lejeboligerne, afholder i øjeblikket åbent hus i deres prøveboliger. Lejeboligerne står færdige sidst i februar 2021 og ejerlejlighederne sidst i april 2021.

Foto: Prøvebolig i byggefelt 1.8

I byggefelt 1.4 i Bykvarteret, som ligger tæt ved rundkørslen, er der ligeledes fuld gang i opførelsen af boliger. Her er FAB bygherre på 46 familieboliger, som står færdig i juni 2021. Boligerne skal certificeres med DGNB sølv. DGNB-systemet er byggebranchens garanti for, hvor bæredygtigt et byggeri er.

Husk, du kan følge med i seneste nyt fra Gartnerbyen på vores Facebookside: https://www.facebook.com/GartnerbyenOdense. Her er I også meget velkomne til at dele billeder fra hverdagen i bydelen.

Vi ønsker alle beboere i Gartnerbyen en god og sikker vinter.

Gartnerbyen Følg med i udviklingen af Gartnerbyen på