Den sidste hånd er lagt på Gartnerbyens seniorfællesskab, der nu står færdig med 126 seniorvenlige boliger og lækre fælles faciliteter, der skal danne rammen for det gode seniorliv i det centrale Odense – og en social vicevært er klar til at hjælpe det nye fællesskab godt på vej.

    

Gartnerbyens nye seniorbofællesskab er opført i et partnerskab mellem Odense Boligselskab og pensionsselskabet PFA. I byggeriets første to etaper blev 86 boliger for PFA opført, og i den tredje og sidste etape er seniorbofællesskabet netop blevet fuldendt med 40 boliger for Odense Boligselskab. Ud over de seniorvenlige boliger får beboerne adgang til en række lækre fælles faciliteter, der blandt andet tæller et 380 m2 stort fælleshus med mulighed for at booke to rum til f.eks. overnattende gæster, et grønt gårdmiljø med orangeri og legeplads til børnebørnene samt et overdækket cykelskur.

 

Selve driften af seniorfællesskabet vil også ske i et partnerskab, hvor de to parter deler viceværtfunktionen, der får en helt særlig social karakter:

- Viceværten skal mere end at kaste salt på vejen, når det er glat, og slå græs, når det trænger. Hans opgave bliver også at hjælpe fællesskabet godt på vej i et samarbejde med en afdelingsbestyrelse bestående af initiativrige beboerne. Det kan f.eks. være at hjælpe med det praktiske til arrangementer, som f.eks. at hænge en fastelavnstønde op eller at stå for invitationer, juletræ og godteposer. Der er lagt op til tæt dialog og samarbejde i det nye seniorbofællesskab, siger René Bøye, formand for Odense Boligselskab.

 

Behov for seniorboliger

De 2- og 3-værelses seniorboliger er målrettet beboere fra 55 år og op efter og er designet til tilværelsen som senior:

- Der er tænkt over store vinduespartier, som giver masser af lys, der er let adgang til boligen med elevator, ligesom det er nemt at komme omkring inde i boligen, siger René Bøye.

Odense Boligselskab har allerede gode erfaringer med seniorbofællesskaber og har også haft beboere fra et af deres andre seniorbofællesskaber i Odense med i udviklingen af seniorbofællesskabet i Gartnerbyen for at kunne trække på de gode erfaringer og lytte til, hvad seniorerne efterspørger. Og ifølge René Bøye er der behov for denne boligform:

- Undersøgelser viser os, at der er behov for seniorvenlige boliger og bofællesskaber. Vi lever længere, og vi søger andre fællesskaber end familien, hvor der kan opstå nye venskaber. Det er det, som seniorfællesskabet kan. Det er typisk ressourcestærke mennesker, hvor huset er blevet for stort, og som gerne vil dyrke fællesskabet, der vælger denne boligform.

God beliggenhed til en god pris

Det er dog ikke kun partnerskabet omkring seniorbofællesskabet og de mange muligheder, det giver, der gør boligerne unikke:

- Alene seniorbofællesskabets attraktive placering tæt på Odense med letbane og direkte stier til centrum gør området til et helt fantastisk sted at bo, siger René Bøye.

 

Kunne du tænke dig at blive en del af Gartnerbyens seniorbofællesskab?

 

For seniorboliger hos Odense Boligselskab

Læs mere her: https://odenseboligselskab.dk/opslagstavlen/seniorboliger-til-udlejning

Tlf.: 6612 4344

Mail: dj@domhusgaarden.dk

 

For seniorboliger hos PFA:

Læs mere her: https://seniorbofællesskaberpfa.dk/kontakt-aabent-hus/

Tlf.: 65 45 83 90

Mail: pfabolig@deas.dk

  

 

 Følg med i udviklingen af Gartnerbyen på